Inget jobb är för stort, och inget jobb är heller för litet för oss på FME.

Oavsett om du ska bygga ett nytt hus till familjen, eller en mysig koja till hunden, så kan vi bygga det åt dig.

Vi bygger gärna nytt, och vi bygger gärna stort, men lika ofta verkar vi i det lilla med om- och tillbyggnader, reparationer, snickeriuppdrag, inredningar, badrumsrenoveringar, takarbete, och underhållsarbeten.

Oavsett vad vi bygger har vi alltid kompetensen och kvalitetsmedvetandet med oss, och dessutom kan vi reglerna för ROT-avdraget utan och innan.

Välkommen att kontakta oss med just din förfrågan, eller kom förbi vårt kontor på Kabelgatan 1 i Märsta, och javisst, hunden får givetvis följa med den också!

ROT-avdrag

Skattereduktionen för Renovering, Ombyggnad och Tillbyggnad (ROT) ger dig 30 procent i avdrag när du anlitar en hantverkare.

Med ROT får du en skattereduktion eller en sorts skatterabatt som ska hjälpa dig finansiera ditt hemprojekt. Sedan 2004 har reglerna för avdraget varierat en del och som mest har du kunnat få 50 procent av arbetskostnaden i rabatt, men sedan ett par år tillbaka ligger avdraget på 30 procent.

Maxbeloppet för ROT är 50 000 kronor per person och år.

Som bostadsägare betalar du alltså 70 procent av arbetskostnaden till hantverkaren/utföraren. Det är sedan hantverkarens ansvar att ansöka om att få resterande belopp utbetalt av Skatteverket.

Tänk på att du inte får anställa en närstående om du ska använda dig av ROT-avdraget.

För att du ska ha rätt att använda ROT-avdraget finns det vissa villkor som måste uppfyllas.

  • Du ska vara 18 år eller äldre.
  • Du måste äga bostaden under tiden som arbetet utförs.
  • Du måste betala skatt i Sverige.

Källa: rotavdragen.se